Information, juni 2022

Vad kul att se den goda uppslutningen på städdagarna. Återigen så lyckades vi också fylla en stor container med diverse skräp, tack för all hjälp att hålla vårt område rent och snyggt.

Nu har vi precis haft en lång och solig helg under vilken många av oss nyttjat tiden till att jobba på lotten. Det kanske är dags att sommarvärmen kommer nu? 

Men innan några av oss går på semester så har vi lite mindre roliga informationspunkter att delge er alla. 

Vinbärsgallkvalster sprider sig

Flera odlare har uppmärksammat att vi har gallkvalster på vinbärsbuskarna i år. För att undvika att den sprider sig så behöver man gräva upp plantan eller åtminstone göra en grov beskärning så alla angripa grenar klipps bort. Dessa avklippna grenar ska inte läggas i komposten (eller skogen) utan tas med hem till hushållssoporna och brännas.

Läs mer här:
https://www.slu.se/globalassets/ew/org/andra-enh/ltv/vaextskyddsstigen-skyltar/skylt_57_m_text.pdf 

Ogräsrensning och skötsel

Sommaren är snart här och det odlas nu för fullt på nästan alla våra lotter. Tänk på att hålla efter era lotter vad gäller ogräs och maskrosor så vi inte låter dem spridas för enkelt. 

Styrelsen genomföra under året ett antal rundvandringar för att se till så ordningsregler efterföljs och att lotterna sköts om. De som inte sköter om sin lott får en skriftlig varning och om man trots detta inte vidtar åtgärder så riskerar man uppsägning.

Städa efter er

Med sommaren kommer också sköna grillkvällar. Men allt för ofta så lämnas det kvar skräp vid vår gemensamma grillplats. Den är fri att nyttja men ta med ert skräp hem. Matrester och skräp lockar till sig skadedjur.

 

Med det sagt så önskar vi er alla en skön sommar, vi ses på lotterna!

Mvh,
Styrelsen

Kommentarer inaktiverade.