Information hösten 2023

Sommaren är väl över sedan ett par veckor får man nog påstå men det betyder å andra sidan skördetider. Hoppas odlingen och ert hårda jobb har slagit väl ut och smakar gott!
Här nedan kommer lite informationspunkter från oss i styrelsen.

Höststädning

Tyvärr får vi ställa in höststädningen i år. Föreningens ekonomi har inte återhämtat sig efter alla kostnadsökningar de senaste två åren så vi har inte råd med varken container eller grillning. På stämman i våras beslutades däremot om en höjning av avgiften till 700 kr (för en hel lott) så vi räknar med att ekonomin ska bli bättre inför kommande år.

Gödselhögar

Nu på hösten så börjar det komma lass med gödsel som flera av våra medlemmar beställt. Tänk på att det tillhör beställaren och är inte fritt fram att ta utan att fråga.
Ni som beställt gödsel, sätt gärna en skylt med lottnummer så intresserade kan köpa ett par skottkärror om det blir över.

Avstängning av vatten

För er som planerar att köra ut gödsel eller ännu inte har stängt er kolonilott för vintern, tänk på att vattnet stängs av den 31:a oktober!

Nedskräpning på området

Det har tyvärr återigen börjat samlas skräp i skogskanten vid vändplanen. Vi vet såklart inte om det är utomstående eller våra egna medlemmar men vi ber er att ta med allt skräp hem. Upptäcker vi att det är en medlem som slänger skräp i skogen så riskerar man att bli uppsagd från sitt kolonilott. Det är heller inte tillåtet att dumpa ogräs eller växtavfall utanför sin egna lott!

Råttor på området

Som många av er säkert har märkt så har antalet råttor ökat på området. Flera av våra medlemmar har haft lyckade fångster av större råttor. Tänk på att inte slänga matrester i komposten eller i diket och ser ni droppande kranar så felanmäl det till oss i styrelsen. Råttor blir man bara av med om man minimerar förekomsten av mat och vatten.

Kommentarer inaktiverade.