Uthyrning

Vill du börja odla dina egna ekologiska grönsaker eller få en möjlighet att komma ut ur lägenheten och njuta av naturen på ett okomplicerat sätt? Då är du välkommen att bli medlem hos oss på Fyndets koloniförening. Här får du veta hur du blir medlem och vilka regler som gäller.

Hur gör man för att hyra en lott?

Föreningen har en kölista som man kan anmäla sig till året om. Arrendet av lotterna löper på ett år i taget och går ut vid årsskiftet vilket innebär att alla lediga lotter kan fördelas på våren innan odlingssäsongen startar. Lediga lotter kan även dyka upp under säsongen och de erbjuds till kölistan i turordning.

För att anmäla sig till kölistan så kan man kontakta uthyrningsansvarige via e-post eller telefon. Ange namn, telefonnummer, e-post och postadress.

Hur lång kötid är det?

Kötiden beror helt och hållet på hur många lediga lotter vi har att fördela varje år. Det krävs alltså att att någon säger upp sin lott.

Senaste åren så har vi endast haft en handfull lediga lotter vilket gör att vi bedömer kötiden till 5-8 år.

Vad kostar det att hyra?

För år 2023 så är årsavgiften 500 kr/år men på grund av kraftigt ökande kostnader så beslutade årsmötet att höja avgiften till 700 kr/år från och med år 2024.

Hur många kolonilotter finns det och hur stora är de?

Föreningen har 141 kolonilotter på ca 80 kvadratmeter, inklusive några “halvlotter”.

Vad krävs för att få hyra en kolonilott?

Man måste bo i Sollentuna kommun och man får inte ha en annan kolonilott i Stockholmsområdet.

Vad får man göra på sin odlingslott?

Odlingen är såklart viktigast och ska vara tyngdpunkten på lotten men man får såklart göra plats för en grill, bord och stolar eller liknande. Läs även igenom föreningens ordningsregler.

Kommentarer inaktiverade.