Inför sommaren 2024

Våren 2024 har inte varit nådig och termen aprilväder har verkligen gjort skäl för namnet. För oss som ändå varit på lotten och kämpat i snålblåsten och de fåtal plusgraderna får vi hoppas på goda belöningar senare.

Här kommer lite blandat information efter vårens stämma och inför säsongen 2024.

Från årsmötet

På årsmötet i mars så var vi 33 medlemmar vilket är nog rekord senaste åren. Det kom också fram flera intressanta förslag om skördefest, fröloppisar och annat. Kul med engagemang men viktigt också att vi hjälps åt med föreningens sysslor, styrelsen har inte möjlighet att ta hand om alla arrangemang. Är man intresserad att hjälpa till så hör av er till oss.

För övrigt så blev det inte så stora förändringar under stämman. Styrelsens sittande ledamöter blev omvalda och efter omröstning så blev även suppleanterna samma ytterligare ett år. Årsavgiften lämnades också orörd för odlingssäsongen 2025, den höjdes ju inför 2024 på förra årsmötet.

Några andra intressanta informationspunkter som togs upp:

  • Sollentuna kommun kommer ta ner en del träd som angripits av exempelvis granbarkborre. Träden är märkta med blå färg.
  • Vägen till kolonilotten börjar återigen bli dålig. Kommunen har informerat oss om att den kommer läggas om men vi vet inte när.

Vårstädning 25:e maj

Det blir lite senare i år p.g.a. alla helgerna men vi kommer ha en vårstädning som vanligt med container och grillning. Vi städar och hjälps åt att fixa de gemensamma ytorna mellan 10-12.

Vatten och kranar

Strax efter påskhelgen så slog vi på vattnet på området. Men på grund av trasiga och läckande kranar har vi tvingats slå av det för att få ut rörmokare. Tänk på att ni använder rätt vattennycklar och att ni inte drar åt dem för hårt eller skruvar ut dem för långt.

Utedass kommer även i år

Som tidigare år så kommer vi ha ett utedass vid vändplanen närmast motorvägen. Den kommer vara olåst som tidigare år så var snälla och använd den så man slipper otrevliga överraskningar i skogen runt koloniområdet.

Hög efterfrågan på odlingslotter

Fortfarande så har vi väldigt lång kötid till lotterna. Vi har ca 200 personer i kö och på ett normalår så omsätts bara ca 2-5 lotter. Med tanke på det så kommer styrelsen att vara hårdare i sina kontroller av ordningsreglerna. Detta var också något som kom fram som ett önskemål på årsmötet.

De viktigaste delarna i ordningsreglerna innefattar att man kommit i gång med odlingen senast 15:e maj och att man odlar på större delen av lotten. Detta är en del av arrendeavtalet med Sollentuna kommun. Är man osäker på vad som gäller så finns ordningsreglerna på vår hemsida.

Samodla på lotten?

Det finns flera i vår kölista som efterfrågat att samodla. Så känner man att man inte har ork att sköta om hela sin lott så kan man få hjälp av en odlare från kölistan. Kontakta styrelsen så kan vi förmedla kontakt.

För att ställa sig i kö eller få hjälp med samodling, kontakta styrelsens uthyrningsansvarige Monica Sternmar (lott 120-121) direkt eller via uthyrning@kolonifyndet.se.


Har ni andra frågor, funderingar, tips eller förslag så hör av er till styrelsen. Kontaktuppgifter finns på anslagstavlorna eller här på hemsidan.

Kommentarer inaktiverade.